Sunday, November 2, 2008

Aqua Azul



San Cristobalist sõidame hommikul Aqua Azuli, mis jääb suht Palenque lähedale (mis on meie sihtkoht, kuna seal asuvad Maya templid). Azul on tuntud kaskaadide ja muidu kauni looduse poolest :). Buss sõidab ca 4 tundi ja sellest sõidust on kõigil kopp eest. Pimedas on tunduvalt parem sõita. Bussijuht laseb meid kuskil teeristil maha ja kaskaadideni on veel 4 km. Abivalmid kohalikud automehed (neid leidub siin kõikjal ja transpordiga probleeme pole) pakuvad 50 raha eest (kogu kambale) küüti. Nojah... ega nelja kilti jala hetkel küll suurte pampudega marssida ei viitsi.
Azuli ees on kaks piletikassat, üks neist kasseerib raha rahvusparki sisenemise eest, teine kaskaadide juurde. Kumbki maksab 10. -
Pambud saame miskisse putkasse 10 raha eest hoiule jätta.
No kenad kaskaadid. Voolavad astmetena. Ja ujuda sai. Kusta ujus - pidi 15 kraadi olema, hiljem muutis arvamust - 18 :)
Tagasiteel viskas jälle üks auto meid ristile - seekord 10 raha näkku. Ristilt Palenque on 60 km ja collectivosid ja muidu busse pidi seal tihedalt liikuma.
Peale kellakeeramist läheb siin juba kell 18.00 pimedaks. Nii me siis ootasime pimedas kuskil eikellegiristil bussi. Sekund või paar :) möödas ja saabuski collectivo. Sõiduk paksult rahvast täis. Aga bussijuht hüppas varmalt välja, viskas meie kotid katusele ja rahvas bussis pressis endid nii kokku kui sai (15 inimest mahutav buss oli täitunud 21/22 inimesega - lugemine läks sassi pidevalt).
No 60 km on Põltsamaa ots Tartust, aga mägiteel võtab see 2 korda rohkem aega. Muretsesin pool teed meie kottide p2rast (põhjusteta .... bussijuht oli proff siduja). Minu selja taga istuv laps tegeles enamus aja mu juuste ja salliga.
Kuna me polnud päev läbi midagi söönud, siis öömaja otsimise asemel panustasime seekord söögikohale. Kohal selgus, et siiani polnud meil einekohtade valikuga lihtsalt õnne olnud. Siinne resto oli super ja kui kaunis teenindajanna (indiaanlane muide)! Sellest kujunes tõeline söömaorgia. Toitumisele vahelduseks otsis Kusta Lonely Planetist meile hosteli. Sobiv (El Plancho) asus linnast väljas poolel teel mayade varemete juurde. Seal pidid enamasti kõik mayade austajad, uurijad ja muidu huvilised peatuma. Kusta arvates rustikaalne koht :). Sinna me peale orgiat suundusimegi. Muide Edgar tellis omale esimesed burritod - kuigi tema arvates polnud need ikka õiged burritod.

2 comments:

kaiis said...

tere :) kuule kui neid pulgakomme, millest Laura kirjutab peaks kusagil olema, siis hangi 1-2 pakki koduteele ka, eksole :)

poku said...

Kle, neid pulgakomme pole me t6esti n2inud, kuigi oleme HULLULT otsinud. Pulgakomme on siin muidu t6esti palju :)