Tuesday, November 4, 2008

Paraiso


Paraiso (paradiis) on linnake, mis on meie sihtkohaks Mehhiko lahe ääres. Seal me tahtsime teha nö lõpuõhtu, kuna mina hakkan koju tagasi minema, Pille jääb veel natukeseks (läheb Veracruzi) ning Kusta ja Edgar jäävad veel pea kaheks nädalaks (no doktorantide värk... vaba aega palju, ja raha ka :). Paradiis asus pärapõrgus. Palenquest ta ei asunudki nii kaugel, aga sõiduks erinevate transpordivahenditega kulus sinna pool päeva. Kõik, mis teel juhtus, võite burrito blogist lugeda, ei hakka ümber jutustama.
Hotell (ainuke, mis vist selle osariigi rannikul leidus :) oli ise üsna peen, aga hooaeg polnud veel avatud. Kokk oli ilmselgelt laulupeol, sest söögivõimalus nulliti meil kohe ära (ka kohalikke ostmiskohti polnud kuskil võtta).
Ilmselt siiski kellegi hea tahe astus vahele, sest nö restoranis einestas lauatäis mehhiklasi, kellest üks eriti poose oli. Kusta sai temaga jutule (siis selgus ka, et üks lauasolijaist oli Eestit väisanud - kõlas ka armas "tere"). Üsna kohe toodi kolmekäiguline õhtusöök ja elu oli jälle ilus. Meie vaadet merele "kaunistasid" ka mitu lähestikku asuvat naftapuurtorni. Aga vesi pidi väga puhas olema. Korjasin mõned teokarbid...
Hommikul päike, rand. Tagasitee Cardeneasesse - kust tee tõesti kolmeks viib. Mina pealinna (sõit kestab 11 tundi. Öö bussis. Hommikul kell kaheksa olen kohal, teen veel tiiru linnas, sisseostud, öö hostelis ja koju - neljapäeval kell 12.50 läheb lennuk, mis reedel kell 7.00 maandub Pariisis. Seal ma vaatan veits ringi ja ca kell kaks airBalticuga Riiga), Pille nagu mainitud sõidab Veracruzi ja Kusta&Edgar Campechesse.

Rannalt tagsisõidu esimene lüli möödus koolibussis, kus ruudulistes kleitides koolitüdrukud lõbusasti kilkasid. Pille sai endale väikese sõbra - Maria. Maria läks bussist maha viimasena. Ta elab koolist kõige kaugemal. Kaasas olid neil kõigil värvilised termosed. Vanemad on sinna hommikul kindlasti lõunasöögi pannud. Ja nüüd on see tühi. Võib-olla.
Kallid!

3 comments:

piLts said...

hei, loodetavasti sa loed oma blogi ikke edasi. Kuidas on kodus olla" see oli muide kysim2rk, ei leia seda kohe klalaviatuurilt ylesse.

Esimene p2ev yksida suurlinnas sujus kenasti. hotell on vahva, siin all toimub juba pidu, kallati endist sunniviisiliselt tekiilat kurgust alla. p2ris h2sti maitses.

kurk on nats k2est 2ra, vaesed 9 toakaaslast kes peavad nyyd terve 88 mu k8himist kuulama.

aga olgu kallid, varsti n2eb.

piLts said...

palju sa tekiilat kaasa vedasid? ma olen juba l6hki, vbl pean lennujms yhe pudeli kohe kohapeal 2ra tyhjendama.

poku said...

Ilmselt sa juba lendad. Ma loodan tõesti. Peale su vapustavat sms-i.
Aga muidu võtsin ainult kaks pudelit, Azuli ja Hacienda vist. Müüja soovitas.